Echtscheidingen

DenHaag.nl

Uw specialist in echtscheidingenOok zonder eindeloze discussies over de verdeling van het gezamenlijk eigendom is een echtscheiding al pijnlijk genoeg. Als u de beslissing eenmaal hebt genomen om uit elkaar te gaan is het daarom goed u onafhankelijk te laten adviseren over de financiële afwikkeling. Een financieel adviseur kan u hierin bijstaan. Hij kan er bovendien voor zorgen dat beide partners met een gezonde financiële basis een nieuwe toekomst beginnen. In de loop van een huwelijk bouwt u veel gezamenlijk bezit op. En dan gaat het natuurlijk om méér dan de inboedel van uw woning. De woning zélf, bijvoorbeeld. Moet u verkopen of kan één van de partners de ander uitkopen? Hoe wordt de resterende schuld of overwaarde verdeeld? Ook pensioenverzekeringen en lijfrentepolissen vormen gezamenlijk bezit. Een financieel adviseur kan het voor u ‘ontrafelen’. Zodat u beiden krijgt waar u recht op hebt. Ná de scheiding zullen beide partners op een zo prettig mogelijke manier verder moeten. Ook dan kan een financieel adviseur u goed op weg helpen. Bijvoorbeeld met een nieuwe hypotheek of lening. En een aangepast pakket verzekeringen. Of met uw belastingaangifte. Zo krijgt u in een moeilijke periode op financieel gebied alle hulp die u kunt gebruiken.


Als mensen gaan scheiden, een geregistreerd partnerschap ontbinden of een samenleving verbreken is dit een moeilijke beslissing, die vaak ingrijpende financiële consequenties met zich mee brengt. De bestaande gezamenlijke financiële situatie wordt volledig opengebroken en verdeeld. De keuzes die u maakt bij de verdeling hebben invloed op uw persoonlijke mogelijkheden in de toekomst. In een relatief korte tijd moet een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Een onverwachte belastingaanslag na de scheiding of problemen bij de verdeling van de gezamenlijke woning kunnen tot conflicten leiden. Daarnaast komt ook de zorg voor kinderen vaak in het gedrang door onjuist financieel advies.

Neem nu vrijblijvend contact op met een financieel adviseur

Wat doet een financieel adviseur bij echtscheidingen?

Een deskundig advies kan financiële problemen voorkomen. Hij inventariseert eerst uw wensen en belangen en zal daar een voor beide partijen acceptabele invulling aan geven. Uw financieel echtscheidingsadviseur in de regio Den Haag verzorgt onder andere:

• Bepaling en verdeling van uw vermogen.

• Het maken van een alimentatieberekening.

• Het opstellen van een convenant.

• Het bepalen of één van beide partijen in de oude woning kan blijven wonen.

• Het adviseren over (nieuwe) huisvesting van één of beide partijen.

• Het door een notaris laten opstellen van een akte van verdeling, aanpassen van een eventueel testament etc.

• Het door een advocaat laten indienen van uw echtscheidingsverzoek bij de rechtbank tegen vaste kosten.


Uiteraard kunt u bij een financieel adviseur ook terecht voor een second opinion. Mocht u elders een advies hebben ontvangen waarover u nog vragen heeft of zich afvraagt of dit in uw situatie de beste oplossing is, aarzel dan niet contact met een financieel adviseur op te nemen.


Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een gespecialiseerde financieel adviseur?

Als partners legt u vast wat u overeengekomen bent. Het voordeel is dat beiden achter het besluit staat. Als u een scheiding regelt waarbij u recht tegenover elkaar staat, bepaalt de rechter. Bovendien blijft u op deze manier met uw partner overleggen. Door gezamenlijk te overleggen is de kans op ontwrichting van de totale relatie klein.  Het verloop van de scheiding is op deze manier bijna altijd sneller dan wanneer de rechter de uitkomsten bepaalt. Door overleg met de financieel adviseur gaan de partners vaak uit elkaar met berusting. Dit komt alle betrokkenen ten goede, zowel de partners als kinderen. U bespaart daarnaast direct op de kosten.

Neem nu vrijblijvend contact op met een financieel adviseur

Financieel echtscheidingsadviseur

Welkom.m Divorce in The Hague.m